مقالات

صفر تا صد وب سایت ها

صفر تا صد وب سایت ها

16 آذر, 1400Zekavatوب سایتدیدگاه بگذارید

صفر تا صد وب سایت ها ( راه اندازی و مدیریت)

بدون شک همه ما می دانیم که وب سایت ها در دنیای امروز چه نقش مهم و حیاتی در توسعه کسب و کارهای مختلف دارند. در عصر ارتباطات وب سایت ها می توانند پل ارتباطی میان شما و مخاطبان تان باشند که هرگز مسیر آن مسدود نمی شود. هر برند یا کسب و کار موفقی که امروز می بینیم بدون شک دارای یک وب سایت خوب و حرفه ای است.

بزرگترین برندهای تجاری دنیا امروزه اهمیت داشتن یک سایت زیبا و کاربرپسند درک کرده اند و اگر به وب سایت این برندها سری بزنید می بینید که برای وب سایت های خود اهمیت بسیار زیادی نیز قائل اند.

به همین خاطر ما در مجموعه آریاز ، قصد داریم تا در مجموعه ای پیوسته از مقالات ، اهمیت و اصول طراحی سایت را برای شما بیان کرده و از ریشه مبحث طراحی و راه اندازی وب سایت را بررسی کنیم. شما در ابتدای امر باید بدانید که هاست چیست؟ سپس باید بدانید که دامنه چیست؟ و چطور باید بهترین دامنه را انتخاب کنید.

در ادامه این مطلب بصورت خلاصه تاریخچه طراحی وب سایت را مرور کرده و به نکاتی مهم در زمینه طراحی و راه اندازی انواع سایت اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید!

توسعه وب سایت یا طراحی وب سایت؟

تفاوت طراح سایت با توسعه دهنده سایت

 

طراحی سایت در واقع به معنی طراحی و دیزاین جلوه های کاربری در یک وب سایت است. طراحی ظاهر و المان های مختلف ،  انتخاب بهترین فونت برای وب سایت و یا حتی بکارگیری اصول روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت ، در واقع همان طراحی سایت یا به انگلیسی Web Design است.

اما توسعه‌ی وب سایت ( Website Developing) در واقع به کلیه فرایند ساخت یک وب سایت اشاره دارد. توسعه‌ی یک وب سایت شامل کلیه مراحل طراحی و برنامه نویسی بخش های مختلف آن است. برنامه نویسی سمت سرور ، برنامه نویسی بخش های پنهان یک وب سایت و همچنین طراحی جلوه های کاربری و تجربه کاربری ، همگی زیر مجموعه فرایند توسعه وب سایت اند.

بهرحال در زبان پارسی و گفتار عمومی پارسی زبانان عبارت توسعه وب سایت چندان کاربردی ندارد و اکثریت مردم بجای این واژه از طراحی سایت استفاده می کنند. در اینجا نیز زمانی که ما از طراحی سایت صحبت می کنیم در واقع منظور همان توسعه وب سایت یا Website Developing است.

طراحی سایت از کجا شروع شد؟

طراحی سایت از زمان ظهور پدیده ای به نام اینترنت بوجود آمد و به عنوان مهمترین ، بزرگترین و کاربردی ترین روش استفاده از اینترنت شناخته شد.اولین وب سایت دنیا در تاریخ 6 آگوست 1991 توسط “تیم برنرز-لی (Tim Berners-Lee)” ایجاد شد. هدف او از این کار این بود که اشتراک گذاری محتوا بین کامپیوترهای متصل به اینترنت را راحت تر و قابل فهم تر کند.

تیم برنرز-لی با استفاده از روش کدگذاری هایپرتکست(Hypertext) اولین وب سایت دنیا را ایجاد کرد. محتوای این وب سایت به کاربران آموزش می داد که چطور از هایپرتکست برای ایجاد صفحات وب استفاده کنند.

تصویر اولین وب سایت تاریخ

در همان ابتدای کار و در سال 1989 که تیم برنرز-لی این ایده را برای اشتراک گذاری محتوا مطرح کرد ، دانشمندان علوم کامپیوتر استقبال چندانی از آن نکردند اما پس از مدتی تیم برنرز با قدرتی دو چندان بازگشت و زبان برنامه نویسی HTML ، پروتکل HTTP و URL(پیوندهای یکتا) را به جهان معرفی کرد. در این زمان تقریبا همه دانشمندان علوم کامپیوتری به پتانسیل این تکنولوژی پی برده و پروژه ایجاد اولین وب سایت کلید خورد. نهایتا و در تاریخ 6 ام آگوست سال 1991 اولین وب سایت تاریخ آماده بهره برداری شد و از این زمان به بعد دوره جدیدی از عصر ارتباطات شروع شد.

جالب است بدانید که تا سال 1992 تنها 10 وب سایت فعال در جهان وجود داشت و دوسال بعد و در سال 1994 این عدد به 3000 وب سایت افزایش پیدا کرد. این رقم تا سال 1996 و زمان معرفی موتور جستجوی گوگل به 2 میلیون رسید. این تعداد همچنان و با سرعت زیادی در حال افزایش است، در حالیکه در حال حاضر حدود 1.7 میلیارد وب سایت در اینترنت وجود دارند.

طراحی سایت در زمان حال

پس از گذشت سالها از طراحی و راه اندازی اولین وب سایت مهمترین تغییر در روش و متد های طراحی در حوالی سال 2010 رخ داد. تا پیش از سال 2010 تقریبا تمام وب سایت ها برای کامپیوترهای رومیزی و مرورگرهای کامپیوتر طراحی می شدند اما از این زمان تا اکنون و با افزایش اتصال موبایل ها و تبلت ها به اینترنت و هوشمندتر شدن آن ها ، طراحی وب سایت ها وارد یک فاز جدید شد. در حال حاضر یک وب سایت استاندارد باید در تمام دستگاه ها مانند کامپیوترها ، لپتاپ ها ، تبلت ها و موبایل های هوشمند ، عملکرد خوبی داشته باشد.

 

روند پیشرفت اینترنت از ابتدا تا آینده

قطعا همه شما با وب سایت هایی برخورد داشته اید که در موبایل به خوبی نمایش داده نمی شوند. سایز نوشته ها بسیار کوچک دیده می شود و المان ها و تصاویر به حالت نامرتب و بهم ریخته ای بارگزاری می شوند. طراحی ریسپانسیو (Responsive Web Design) یا طراحی واکنش گرا در این زمان به کمک توسعه دهندگان وب سایت آمد و با معرفی ویژگی های جدیدی در طراحی سایت باعث شد که سایت ها با توجه به دستگاهی که کاربر از آن استفاده می کند ، خود را سازگار کرده و نمایش و عملکرد مناسبی در تمام مدل های دستگاه های هوشمند مانند موبایل و تبلت داشته باشند.

تکنولوژی های جدید در طراحی وب سایت

در حال حاضر و با ظهور سیستم های مدیریت محتوای آماده ، مانند وردپرس ، طراحی وب سایت نسبت به روش طراحی سیستم مدیریت محتوای اختصاصی ، بسیار روان تر و تا حدودی ساده تر شده است.

هرچند که CMS هایی مانند وردپرس هرگز نمی توانند جای CMSهای اختصاصی را کاملا بگیرند و مردم را از سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی بی نیاز کنند ، اما باز هم در بسیاری از موارد استفاده از سیستم مدیریت محتوای آماده مانند وردپرس یا جوملا ، نسبت به روش طراحی برپایه برنامه نویسی ، می تواند از نظر زمان و هم هزینه ها به صرفه باشد. اینکه شما برای طراحی سایت خودتان از CMS آماده یا اختصاصی استفاده کنید به هدف شما از طراحی سایت و انتظاراتی که از وب سایت خودتان دارید ، وابسته است.

انواع وب سایت ها

وب سایت ها بر اساس نوع کاربری که دارند می توانند به چند دسته مختلف تقسیم شوند؛ اما فارغ از نوع وب سایت طراحی سایت باید مطابق با اصول طراحی سایت باشد. این اصول چهارچوب اصلی در طراحی هر وب سایتی را مشخص می کنند. زمانی یک وب سایت مطابق با اصول طراحی سایت ، طراحی و پیاده سازی شود ، می توان از آن توقع داشت که مخاطبین و کاربران زیادی را به سمت خود جلب کند.

انواع وب سایت بر اساس کاربرد

  • وب سایت فروشگاهی
  • وب سایت های سازمانی یا شرکتی
  • وب سایت های خدماتی
  • وب سایت های آموزشی
  • وب سایت های پروفایلی یا پرتال ها
  • وب سایت های اجتماعی (فوروم ها)
  • وب سایت های خبری
  • وب سایت های پورتفلیو یا رزومه شخصی
  • وب سایت های شرح نویسی یا وبلاگ های شخصی
  • وب سایت های سرگرمی

موارد بالا 10 مورد از پرکاربردترین و محبوب ترین انواع وب سایت ها هستند البته موارد دیگری مانند وب سایت های دولتی و محرمانه نیز وجود دارند اما با کمی انعطاف پذیری می توان تمام انواع مختلف وب سایت ها را در این 10 مورد خلاصه کرد.

با توجه به این که وب سایت های فروشگاهی و شرکتی از محبوب ترین انواع وب سایت ها هستند و افراد و شرکت های زیادی برای توسعه کسب و کار خود از این نوع وب سایت ها استفاده می کنند ، موارد و نکاتی وجود دارند که باید پیش از اقدام به طراحی وب سایت های فروشگاهی و شرکتی بدانید. ما این نکات را در دو مقاله اختصاصی برای شما بیان کرده ایم. حتما اگر قصد راه اندازی وب سایت دارید ، پیش از آن مقاله اصول طراحی سایت شرکتی و اصول طراحی وب سایت فروشگاهی را در وبلاگ آریاز مطالعه نمایید.

چرا باید اقدام به طراحی و راه اندازی وب سایت بکنید؟

در حال حاضر شبکه های اجتماعی نقش مهمی در زندگی همه مردم پیدا کرده اند. عده بسیار زیادی در این شبکه های اجتماعی اقدام به معرفی و فروش خدمات و محصولات خود می کنند.

سؤال اصلی اینجاست که آیا با وجود این همه شبکه های اجتماعی مختلف که بصورت رایگان امکانات نسبتا خوبی را برای توسعه کسب و کارمان در اختیار ما قرار می دهند باز هم نیازی به راه اندازی وب سایت وجود دارد؟ آیا صرف هزینه و زمان برای راه اندازی وب سایت با وجود شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام باز هم توجیه دارد؟ بله – می پرسید چرا؟

پاسخ این مسئله را بصورت کامل در مقاله وب سایت یا اینستاگرام بررسی کرده ایم. اگر این موضوع برای شما هم سؤال است پس حتما این مقاله را مطالعه کنید تا تمام ابهامات ذهن تان در این زمینه برطرف شود.

با پیشرفت فضای مجازی و حضور مداوم نیمی از مردم دنیا در این بستر ، می توان به جرئت گفت که بزرگترین و پر بازدیدترین بازار دنیا برای فروش کالا و خدمات اینترنت است. در ایران نیز در حال حاضر 60 درصد مردم به اینترنت دسترسی دارند و نزدیک به 40 درصد مردم نیز بصورت مداوم از اینترنت استفاده می کنند.

همه ما پاسخ حتی کوچکترین مسائل روزمره خود را در اینترنت و یا بهتر است بگوییم در گوگل جستجو می کنیم. گوگل با درک نیاز و سؤال ما ، نزدیکترین محتوا به آن را در میان وب سایت هایی که در بایگانی خود ذخیره کرده است ، پیدا کرده و به ما نمایش می دهد.

طراحی و راه اندازی وب سایت

گوگل برای معرفی وب سایت ها به کاربران و هدایت آن ها به سمت وب سایت های مختلف ، هزینه ای از صاحبان وب سایت ها نمی گیرد و تنها کافیست یک وب سایت بتواند در زمینه فعالیت خودش ، پاسخ نیازهای کاربران را به خوبی بدهد. این یک فرصت فوق العاده برای همه کسب و کارهای کوچک و بزرگ ایجاد می کند تا بتوانند خدمات ، محصولات و حتی مهارت های خود را به مشتریانی در سراسر ایران یا حتی جهان بفروشند.

تنها هزینه ای که شما برای گسترش دامنه های مشتریان خود در این مسیر پرداخت می کنید ، هزینه های طراحی سایت است و بعد از آن فعالیت مستمر ، تولید و انتشار محتوای با ارزش در کنار سئوی وب سایت بصورت اصولی است.

اگر قصد راه اندازی سایت دارید و در این زمینه نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید ، تنها کافیست با شرکت آریاز ، یکی از بهترین شرکت های طراحی وب سایت در مشهد ، تماس بگیرید و ما شما را تا حد توان راهنمایی می کنیم.

سئو چیست؟

تعریف سئو: سئو یا SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است. این عبارت به معنی بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو است. اجازه بدید اینطور توضیح بدهم:

همه شما قبلا عبارتی را در موتور جستجوی گوگل جستجو کرده اید؛ اما آیا تا بحال از خودتان پرسیده اید که گوگل این نتایج را چطور و بر اساس چه معیاری مرتب کرده و به شما نمایش می دهد؟؟

معیار رتبه بندی وب سایت ها در لیست نتایج موتورهای جستجو ، تنها یک چیز است و آن هم سئو یا SEO می باشد.

کلام پایانی

شما عزیزان پاسخ هرگونه سؤال یا ابهامی در زمینه طراحی وب سایت داشته باشید را می توانید در مجموعه مقالات ما در وبلاگ سایت شرکت طراحی سایت مشهد، آریاز پیدا کنید. این مجموعه مقالات که بصورت مداوم بروز رسانی می شود ، موضوعات مختلفی را پوشش داده و در آینده نیز موضوعات و مباحث بیشتری را در این حوزه پوشش خواهد داد. هدف ما از این کار این است که شما بتوانید علاوه بر آشنایی با علم و هنر طراحی سایت ، تکنیک ها و روش های مختلف آن را نیز فرا بگیرید.

اما اگر چنانچه سؤالی دارید که پاسخ آن را در این مجموعه مطالب پیدا نکردید ، می توانید سؤال خودتان را در قسمت نظرات همین پست بیان کنید تا ما در اسرع وقت پاسخ آن را بدهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×

درخواست مشاوره