مقالات

هاست چیست؟

هاست وب سایت چیست؟

21 آذر, 1400Zekavatوب سایت, مقالاتدیدگاه بگذارید

هاست چیست؟

 

هاست چیست؟

  هاست چیست؟ هاست (Host) یا میزبان یک وب سایت ، در واقع فضایی است که تمامی اطلاعات وب سایت شما از جمله محتوای متنی ، تصاویر و … در آن ذخیره می شوند. از هاست برای راه اندازی وب سایت ها یا اپلیکیشن های تحت وب استفاده می شود. زمانی که شما یک سرویس هاست خریداری می کنید ، در واقع یک حجم معین از فضای یک سرور را اجاره می کنید تا تمام اطلاعات از فایل های سورس وب سایت تا مواردی مانند پایگاه داده ها ( Database) ، تصاویر ، ویدئوها و … را در آن ذخیره کنید.

سرور چیست؟

سرور یک کامپیوتر است که هرگز خاموش نمی شود و بصورت مداوم به اینترنت متصل است. این کامپیوتر مقدار حافظه مشخصی دارد که بسته به نیاز کاربر تمام یا بخشی از این حافظه به یک وب سایت اختصاص داده می شود. بدین صورت وب سایت شما همیشه در دسترس کابران خواهد بود.

شرکت ارائه دهنده خدمات هاست ، وظیفه حفظ سلامت ، مراقبت از آن در برابر حملات سایبری و روشن نگه داشتن این سرور را دارد تا سرور بتواند در هر زمانی پاسخ مناسب را به کاربران سایت شما بدهد و مواردی که نیاز دارد ( تصاویر و ویدئوها و سایر انواع محتوا) را در اختیار او قرار دهد.

اجازه بدید که یک مثال واضح برای کمک به درک بهتر موضوع بیان کنیم:

به تصویر زیر توجه کنید ؛ در این تصویر اگر خانه را وب سایت شما در نظر بگیریم ، فونداسیون یا پی ساختمان شما همان هاست یا سرویس میزبانی وب سایت شما خواهد بود که وب سایت شما بر روی آن راه اندازی می شود و صندوق پستی منزل شما دامنه یا آدرس وب سایت شماست و مردم از این طریق می توانند با شما ارتباط برقرار کنند و مسیر دسترسی به منزل شما که همان خیابان است به منزله اینترنت در نظر گرفته می شود.

نحوه عملکرد هاست در وب سایت ها

زمانی که شما تصمیم می گیرید یک وب سایت راه اندازی می کنید، یکی از اولین کارهایی که باید انجام بدهید این است که یک شرکت میزبانی وب معتبر و خوب پیدا کنید که سرور مورد نظرتان را در اختیار شما قرار دهد.

هاست وب سایت شما تمام اطلاعات سایت شما را در خود جای خواهد داد و زمانی که کاربر آدرس وب سایت شما را در مرورگر خودش وارد می کند، این سرور هاست شما است که پاسخ کاربر را می دهد و اطلاعات ضروری برای نمایش سایت شما را در مرورگر او بارگزاری می کند.

با توجه به توضیحاتی که داده شد ، فکر می کنم تعریف هاست وب سایت برای شما مشخص شده باشد و متوجه شده باشید که هاست چیست؟ اگر هنوز هم ابهاماتی در ذهن شما در مورد تعریف هاست وجود دارد نگران نباشید در قسمت نظرات این پست به تمام سؤالات شما پاسخ خواهم داد.

چگونه هاست بخریم؟

  در حال حاضر شرکت های بسیاری در ایران سرویس های هاستینگ را ارائه می دهند؛ با یک جستجوی ساده عبارت “خرید هاست” می توانید به تمام این شرکت ها دسترسی پیدا کنید و آن ها را با هم مقایسه کنید.

انواع هاست چیست؟

سرویس های میزبانی وب ، انواع مختلفی دارند ، این سرویس ها بسته به نیاز کاربر 5 نوع متفاوت دارند. آشنایی با انواع هاست برای کسی که قصد راه اندازی وب سایت دارد ، ضروری است. چراکه شما باید بسته به نوع وب سایت و حجم ترافیک مورد انتظار آن و همچنین مواردی مانند  امکانات مختلف سایت ، حجم محتوا ، نوع محتوای قالب ( تصویر، ویدئو و…) و برخی فاکتورهای دیگر نوع هاست خود را انتخاب کنید.

در هنگام خرید هاست نباید زیاده روی کنید. بطور مثال خریدن یک سرویس هاست حجیم و بیش از حد قدرتمند برای یک وب سایت کوچک یک هزینه اضافی است و این میزان از حجم و مشخصات فنی هاست شاید اصلا به کار شما نیاید.

سرویس های میزبانی وب ، به انواع زیر ارائه می شوند:

  • هاست اشتراکی (Shared Hosting) : قسمتی از فضا و منابع سرور را به وب سایت شما اختصاص می دهد. این سرور بین وب سایت شما و یک یا چند وب سایت دیگر مشترک است.
  • هاست مجازی اختصاصی (VPS Hosting) : نوعی هاست اشتراکی است اما در این نوع یک پارتیشن مجزا از فضای سرور به سایت شما اختصاص می یابد.
  • هاست ابری (Cloud Hosting) : اطلاعات وب سایت شما در خوشه ای از سرورها ذخیره می شود که در صورت در دسترس نبودن یکی از آنها اطلاعات از یک شاخه دیگر این خوشه فراخوانی می شود.
  • هاست وردپرس (WordPress Hosting) : هاست وردپرس در واقع یک هاست اشتراکی است که بصورت اختصاصی برای وب سایت های وردپرسی ایجاد می شوند.
  • هاست اختصاصی (Dedicated Hosting) : هاست اختصاصی یعنی یک سرور فیزیکی را بصورت کامل برای وب سایت خود اختصاص دهیم.

انواع هاست

ویژگی های ضروری یک هاست چیست؟

فارغ از این که هاست وب سایت خود را از چه شرکتی خریداری می کنید و یا این که چه نوع هاستی را برای سایت خود انتخاب می کنید ، باید توجه داشته باشید که هاستی که خریداری می کنید دارای این ویژگی ها باشد:

    • ارائه‌ی گواهینامه امینتی SSL  برای وب سایت
    • سرویس میزبانی ایمیل اختصاصی
  • ابزارهای مدیریت و توسعه
  • پشتیبانی و پاسخگویی 24 ساعته
  • تهیه نسخه پشتیبان ( بکاپ BackUp) بصورت اتوماتیک
  • امکان نصب سیستم های مدیریت محتوا (وردپرس ، دروپال و…) به ساده ترین حالت ممکن

دامنه وب سایت چیست؟

دامین (Domain) یا دامنه یک وب سایت در واقع آدرس آن است. برای راه اندازی وب سایت شما علاوه بر یک هاست خوب و با کیفیت ، نیاز به یک نام دامنه یا دامین نیز دارید. دامنه وب سایت در واقع آدرس محل وب سایت شما در فضای گسترده اینترنت است و به عنوان تنها راه دسترسی مستقیم به سایت شما ایفای نقش خواهد کرد.

بطور کلی دامنه یک وب سایت از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول نام دامنه و بخش دوم پسوند آن است.

ساختار دامنه وب سایت ها

  بطور مثال “Ariazdevs.com” دامنه وب سایت شرکت توسعه گران آریاز است؛ که از دو بخش “Ariazdevs” و “com.” تشکیل شده است. همانطور که حدس می زنید “Ariazdevs” نام دامنه است و “com.” پسوند آن.

زمانی که شما می خواهید از وب سایت ما بازدید کنید ، کافیست دامنه وب سایت ما را همراه با پسوند آن در قسمت جستجوی مرورگر خودتان وارد کنید و سپس درصورتیکه آن را به درستی وارد کرده باشید ، وب سایت شرکت توسعه گران آریاز برای شما نمایش داده خواهد شد.

  انواع دامنه وب سایت

   دامین ها انواع مختلفی دارند و شما می توانید بسته به نوع وب سایت خودتان و یا در برخی موارد بصورت دلخواه ، یکی از انواع آن را برای وب سایت خودتان انتخاب کنید. وجه تمایز انواع دامنه در پسوند آن است. مهمترین و پرکاربردترین پسوند های دامنه شامل COM ، .NET. و ORG. هستند.

پسوندهای دامنه هرکدام نشان دهنده یک نوع وب سایت اند. بطور مثال :

  • COM. که مخفف عبارت Commercial است، برای وب سایت های تجاری استفاده می شود.
  • NET. که مخفف عبارت Network است ، برای وب سایت های مرتبط با شبکه و اینترنت استفاده می شود.
  • ORG. مخفف عبارت Organization است و برای وب سایت ارگان ها و سازمان ها استفاده می شود.

در کنار این نوع پسوندها که پسوندهای عمومی نام دارند ، پسوندهای دیگری مانند پسوندهای اختصاصی و پسوندهای ملی نیز وجود دارند.

پسوندهای اختصاصی مانند BIZ. که مخفف عبارت Business است که برای کسب و کارها مورد استفاده قرار می گیرند.

پسوندهای ملی مانند IR. که پسوند ملی جمهوری اسلامی ایران است و برای تمام وب سایت های فعال در ایران بکار می رود.

 

در ادامه مطالبی که در این دسته از مقالات وبلاگ آریاز منتشر می شود ، قصد داریم که تمامی مسائل و موارد مربوط به صفر تا صد سایت ها را بررسی کنیم تا تمام سؤالات و ابهامات ذهنی شما را در مورد طراحی ، مدیریت ، بهینه سازی وب سایت ها و موارد جانبی مرتبط با این معقوله ، برطرف کنیم.

شما عزیزان می توانید با یک تماس با شرکت توسعه گران آریاز، یکی از بهترین شرکت های طراحی سایت در مشهد ، در زمینه طراحی سایت یا خرید هاست و دامین ، مشاوره دریافت کنید.

اگر سؤال یا ابهامی در این زمینه در ذهن شما وجود دارد ، می توانید آن را در قسمت نظرات همین مطلب بیان کنید تا ما در اسرع وقت به آن پاسخ بدهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×

درخواست مشاوره