مقالات

سئو چیست؟

سئو چیست؟

23 آذر, 1400Zekavatمقالات, بهینه سازی وب سایت۲ دیدگاه

سئو چیست ؟ سئو یک ابزار قدرتمند برای افزایش بازدید و همچنین درآمد وب سایت های مختلف است. شما می توانید با بکارگیری تکنیک ها و اصول سئو میزان مخاطب و بازدید وب سایت تان را به شدت افزایش دهید. با ما همراه باشید تا تعریف جامع تر از سئو برای شما بیان کنیم.

بهینه سازی وب سایت یا سئو چیست؟

اگر در زمینه طراحی ، راه اندازی و مدیریت وب سایت در حال جمع آوری اطلاعات هستید ، پس حتما با کلمه سئو برخورد داشته اید. اگر در این زمینه اطلاعات ناقصی دارید و یا می خواهید با سئو و مسائل مرتبط با آن آشنا شوید ، جای هیچ نگرانی نیست. ما در مجموعه آریاز که یکی از بهترین شرکت های طراحی سایت در مشهد است ، قصد داریم با تهیه و انتشار مجموعه ای کامل از مقالات و مطالب علمی در زمینه سئو ، تمامی مسائل مرتبط با سئو و تکنیک های مختلف آن را برای شما بصورت کامل و جامع تشریح کنیم.

شما با مطالعه این مجموعه از مقالات با تعریف سئو ، انواع روش های سئو ، تکنیک های سئو و مزایای آن آشنا خواهید شد. در انتها شما قادر خواهید بود برای وب سایت خودتان استراتژی و روند سئو را تدوین و پیاده سازی کنید.

سئو چیست؟

تعریف سئو یا SEO

سئو در واقع مخفف عبارت Search Engine Optimization است. با قرار دادن حروف اول این سه کلمه ، به عبارت SEO میرسیم. این عبارت در واقع به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو می باشد.

اگر بخواهیم تعریف ساده تری از سئو بیان کنیم باید بگوییم که سئو در واقع مجموعه ای از اقدامات است که بر روی یک وب سایت انجام می شود تا آن وب سایت بتواند در لیست نتایج موتورهای جستجو دیده شده و در نهایت بتواند به رتبه های بالای این لیست برسد. برای اینکه بهتر با نحوه انجام سئو آشنا شوید باید با نحوه عملکرد موتورهای جستجو آشنا شوید.

سئو کلاه سفید چیست؟(White-Hat SEO)

سئو در حالت کلی به دو روش انجام می شود ، اولین روش سئوی کلاه سفید است. در این روش سئوکار یا مهندس سئو ، فرایند سئو را کاملا بر اساس اصول و قواعد انجام می دهد و تمامی فعالیت های خود را تحت قوانین کلی سئو و موتورهای جستجو انجام می دهد. در واقع سئوی کلاه سفید روش قانونی و تایید شده سئوی یک وب سایت است.

موتورهای جستجو تنها به دنبال این هستند که بتوانند پاسخ کاربران خود را به بهترین شکل ممکن بدهند ، پس اگر وب سایت شما از لحاظ فنی ایرادی نداشته باشد و محتوای ارزشمندی داشته باشد که پاسخ نیاز کاربران را بدهد ، شک نکنید که به رتبه های خوبی در لیست نتایج دست پیدا خواهد کرد.

سئو کلاه سیاه چیست؟(Black-Hat SEO)

سئوی کلاه سیاه ، روش غیرقانونی و نا متعارف سئوی یگ وب سایت است. در این روش سئوکار سعی می کند با بکارگیری ترفندهایی موتورهای جستجو فریب داده تا به وب سایت مورد نظرش رتبه خوبی در لیست نتایج بدهند. در این روش سئو شاید یک وب سایت بتواند سریع و با کمترین هزینه به رتبه های بالای گوگل دست پیدا کند اما همیشه خطر پنالتی شدن آن وجود دارد.

پنالتی شدن وب سایت یعنی یک صفحه یا تمام صفحات یک وب سایت به دلیل عدم رعایت قوانین سئو و بهینه سازی و تلاش برای دور زدن آنها ، از لیست نتایج موتورهای جستجو حذف شود. زمانی که یک وب سایت پنالتی می شود می توان گفت که تقریبا آن وب سایت دیگر هرگز در لیست نتایج دیده نخواهد شد. البته بسته به نوع جریمه می توان در برخی موارد ، یک وب سایت را از پنالتی خارج کرد اما باید بدانید این کار به هیچ وجه آسان و کم هزینه نیست!

از نظر ما و تمام کارشناسان سئو ، سئوی کلاه سیاه بصورت مطلق ، به هیچ وجه توصیه نمی شود و نباید بر روی یک وب سایت پیاده سازی شود. پس همیشه قبل از برون سپاری سئوی وب سایت تان مطمئن شوید که سئوکار مدنظرتان کلاه سیاه روی سرش نداشته باشد!!

موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

اینفوگرافی از نحوه عملکرد موتورهای جستجو

پیش از اینکه وارد تشریح نحوه عملکرد موتورهای جستجو بشویم باید این موضوع را بیان کنیم که بیش از 91 درصد از تمام جستجو هایی که در اینترنت انجام می شود از طریق گوگل صورت می گیرد و حدودا 9 درصد باقیمانده بین سایر موتورهای جستجو مانند بینگ و یاندکس و یاهو تقسیم می شوند.

از این موضوع می توان نتیجه گرفت که مهمترین و اصلی ترین موتور جستجویی که ما باید وب سایت مان را برای آن بهینه سازی کنیم ، گوگل است. پس در این مقاله بجای کلمه موتور جستجو ما از گوگل استفاده می کنیم و تمامی مطالب را بر اساس الگوریتم ها و عملکرد گوگل بیان می کنیم.

گوگل چگونه وب سایت ها را بررسی و رتبه بندی می کند؟

در ابتدای راه اندازی گوگل در سال 1996 ، الگوریتم های آن بر اساس تعداد دفعات تکرار یک کلمه کلیدی در یک صفحه از وب سایت آن را رتبه بندی می کردند. یعنی اگر بطور مثال شما عبارت “طراحی سایت” را در گوگل جستجو می کردید ، در لیست نتیجه ها ، وب سایتی در رتبه یک قرار می گرفت که عبارت طراحی سایت را به تعداد دفعات بیشتری تکرار کرده باشد.

همانطور که متوجه شدید این روش برای رتبه بندی محتوای وب سایت ها چندان جالب نیست و هرکسی می تواند با پر کردن یک صفحه از عبارت کلیدی مدنظر کاربر ، او را به سمت وب سایت خود هدایت کند. در حالیکه هیچگونه محتوای مفیدی در این وب سایت در مورد هدف کاربر وجود ندارد.

تغییرات سئو در طول زمان

در حال حاضر سئو و الگوریتم های گوگل پیشرفت بسیار چشمگیری داشته اند. با اینکه مسئولین و کارکنان گوگل تا بحال بصورت علنی به فاکتورهای مؤثر در رتبه بندی وب سایت ها بسیار کم اشاره کرده اند ، اما کارشناسان سئو بصورت تجربی و آزمون و خطا متوجه شده اند که در حال حاضر بیش از 200 فاکتور مختلف برای سئو و رتبه بندی سئوی وب سایت ها در الگوریتم های گوگل دخیل اند.

نحوه رتبه بندی وب سایت ها توسط موتورهای جستجو

این پیشرفت نسبتا سریع باعث شد که سئو به یک مهارت فنی و تخصصی تبدیل شود. کسی که قصد بهینه سازی یک وب سایت را دارد باید قبل از هرچیز با مفهوم سئو آشنا شود. بعد از این شناخت الگوریتم های اصلی گوگل  که در فرایند رتبه بندی وب سایت ها دخیل اند ، امری ضروری به شمار می رود.

تجربه کاربری در سئو

در یک دهه گذشته گوگل توجه بسیار ویژه ای به رفتار کاربران داشته است و امروز می توان گفت که یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین فاکتورهای سئو تجربه کاربری و واکنش کاربران نسبت به یک وب سایت است. بطور مثال فرض کنید یک صفحه از وب سایت شما در صفحه دوم نتایج گوگل قرار گرفته است اما به هر دلیلی افراد زیادی روی آن کلیک می کنند در اینجا گوگل قطعا رتبه آن صفحه از وب سایت شما بهبود خواهد بخشید.

حال فرض کنید که صفحه ای از وب سایت شما برای یک عبارت کلیدی مشخص در رتبه یک لیست نتایج گوگل قرار دارد؛ اما کاربران زمانی که وارد وب سایت شما می شوند ، بعد از چند ثانیه از آن خارج می شوند و مدت خیلی کمی را در آن صفحه از وب سایت شما صرف می کنند و پس از خروج از سایت شما سراغ رتبه های 2 و 3 و … می روند. در اینجا گوگل نیز به کمک الگوریتم های پیچیده خودش متوجه این موضوع می شود و شک نکنید که رتبه آن صفحه از وب سایت شما به شدت کاهش خواهد یافت.

دلیل این موضوع فقط می تواند یک چیز باشد و آن هم این است که شما آن صفحه از وب سایت خود را فقط برای موتورهای جستجو بهینه سازی کرده اید و تجربه کاربری و رضایت کاربر را اصلا در نظر نگرفته اید. پس رتبه شما کاهش یافته و شما جای خود را به رقبای خود خواهید داد.

بعد از شناخت مفهوم سئو و عملکرد الگوریتم های اصلی گوگل ، فرد می تواند به یک شناخت اولیه از نحوه انجام سئو برسد اما این تازه ابتدای راه است. سئو تکنیک های خاصی دارد که هر کدام در یک زمینه می تواند وب سایت شما را بهینه تر و سئوفرندلی تر کند. شما حتی پس از مدتی فعالیت می توانید تکنیک های مخصوص به خودتان را نیز ابداع کرده و از آن ها در بهینه سازی وب سایت های خودتان استفاده کنید.

ضرورت سئو چیست؟

– اما چرا باید وب سایت خودمان را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنیم؟ این کار چه فایده ای دارد؟

پاسخ واضح است: افزایش ترافیک وب سایت!

تمام وب سایت هایی که طراحی و راه اندازی می شوند ، یک هدف مشترک دارند و آن هم جذب مخاطب و کاربر است. هر کسی که یک وب سایت راه اندازی می کند ، قطعا محصول ، خدمات یا محتوایی دارد که می خواهد به دیگران آن را معرفی کرده و آن را در معرض دید افراد مختلف قرار دهد.

شما می توانید از طریق تبلیغات در فضای مجازی و یا حتی تبلیغات محیطی تا حدی ترافیک را به سمت وب سایت خودتان هدایت کنید. اما باید بدانید که بهترین و مؤثرترین روش برای جذب کاربران به سمت وب سایت تان ، سئو است و دیگر هیچ!

می پرسید چرا؟

امروزه تقریبا اکثر افراد برای حل مشکلات جزئی ، خرید محصول ، کسب اطلاعات در مورد یک محصول یا موضوعی خاص و بسیاری موارد دیگر ، در مورد آن در گوگل جستجو می کنند. گوگل هدف شما از جستجو را درک کرده و بهترین و مرتبط ترین نتایج را براساس الگوریتم های خود به شما نمایش می دهد. نزدیک 70 درصد از مردم فقط بر روی سه نتیجه اول در لیست نتایج گوگل کلیک می کنند ، و در این بین بیش از نیمی از آنها فقط بر روی نتیجه اول کلیک می کنند.

اهمیت سئو برای وب سایت ها چیست؟

اکنون متوجه می شوید که داشتن رتبه خوب در لیست نتایج گوگل برای عبارات مرتبط با حوزه وب سایت تان تا چه حد می تواند ترافیک را به سمت سایت شما هدایت کند. شما می توانید با چند روش ساده که در مقالات دیگر وب سایت آریاز شرح داده شده است ، میزان جستجوی یک عبارت و عبارات مرتبط با آن را بدست آورید.

اما همینقدر کافی است که بدانید فرقی ندارد که شما یک فروشگاه اینترنتی دارید یا یک وب سایت شرکتی یا خدماتی و آموزشی و… در هر صورت بدون ترافیک ارگانیک هرگز به نتیجه دلخواه تان نخواهید رسید.

ترافیک ارگانیک به ترافیکی گفته می شود که از طریق جستجو در موتورهای جستجو به سمت وب سایت شما هدایت می شود و شما هزینه ای بابت آن پرداخت نکرده اید.

سئو وب سایت را از کجا شروع کنیم؟

سئو وب سایت مانند هر کار فنی دیگری باید طبق اصول و روند مشخصی انجام شود. تمامی این مراحل بر یکدیگر تاثیر گذار اند و باید با دقت تمام انجام شوند. وجود ایراد یا نقصی در یکی از مراحل سئو وب سایت می تواند تاثیرات مخربی بر سایر فعالیت های سئویی شما داشته باشد.

  1. سئو تکنیکال یا Technical SEO: اولین و مهمترین مرحله از فرایند سئو وب سایت سئو تکنیکال یا سئو فنی آن است. این مرحله پایه و اساس و تمامی فعالیت های سئویی شما خواهد بود و انجام صحیح و اصولی آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
    ما در مقاله “تعریف سئو تکنیکال + چک لیست سئو تکنیکال در سال 2022” تعریف جامع و کاملی را از سئو تکنیکال به شما ارائه می دهیم و به شما آموزش می دهیم که فرایند سئو تکنیکال را ازکجا آغاز کنید و چه اقداماتی باید انجام دهید.
  2. سئو درون صفحه یا On-Page SEO: سئو درون صفحه در واقع به بهینه سازی صفحات و محتوا آن ها برای موتورهای جستجو و کاربران سایت گفته می شود. کلیه اقداماتی که در این قسمت انجام می شود در داخل وب سایت خودمان انجام می شود.
  3. سئو برون صفحه یا Off-Page SEO: در این مرحله از سئو وب سایت ما اقداماتی را جهت بهبود رتبه وب سایت در خارج از وب سایت خودمان انجام می دهیم. سئو برون صفحه شامل اقداماتی مانند لینک سازی خارجی ، انتشار رپورتاژ و … می شود.

جمع بندی

اگر می خواهید بصورت عمیق تر به معقوله سئو و بهینه سازی وب سایت وارد شوید حتما مقاله نگاهی عمیق تر به سئو و اصطلاحات اصلی آن را مطالعه کنید تا به دید جامع تری به سئو و اصلی ترین اصطلاحات آن و همچنین تاریخچه سئو دست پیدا کنید.

فرقی ندارد که شما صاحب یک وب سایت هستید و قصد دارید آن را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید و یا می خواهید سئو را به عنوان یک مهارت یاد گرفته و از آن برای کسب درآمد استفاده کنید؛ در هر صورت شما می توانید با مطالعه مجموعه مقالات ما در وب سایت شرکت توسعه گران آریاز ، به مرور زمان بر تمام جنبه ها و مسائل مربوط به سئو و بهینه سازی وب سایت مسلط شوید.

پس اگر چنانچه سؤالی دارید و یا می خواهید موضوع خاصی در زمینه سئو در این مجموعه مقالات آموزش داده شود ، در قسمت نظرات همین پست آن را بیان کنید. شک نکنید که قطعا به سؤالات شما پاسخ داده خواهد شد و اگر نیاز باشد یک مقاله اختصاصی برای رفع مشکلات شما تهیه خواهیم کرد تا شما به بهترین نحو ممکن پاسخ سؤالات خود را دریافت کنید.

2 دیدگاه در "سئو چیست؟"

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×

درخواست مشاوره